Tiksliųjų mokslų savaitė

Tiksliųjų mokslų savaitė

no images were found

      2015 m. kovo 12-19 dienomis mūsų gimnazijoje vyko tiksliųjų mokslų savaitės renginiai. Jie prasidėjo penktadienį Π dienos švente. Iš paties ryto visi puošėmės lipdukais, gimnazijos fojė buvo išstatyti stendai, kviečiantys pasidomėti skaičiumi Π, taip pat noru sužinoti, kaip matematika draugauja su muzika, architektūra, literatūra, kokie magiški gali būti skaičiai. Per trečią pamoką vyko integruotas skaičiaus Π pristatymas. Buvo rodomas filmas, supažindinantis su Π atsiradimo istorija ir kartu parodantis, kaip pasaulio jaunimas švenčia Π dieną. Maloniai nustebino pačių gimnazistų – Austės ir Jokūbo – sukurta ir atlikta daina „Pi“. Po keturių pamokų mokytojų kambaryje suorganizuota saldžioji Π popietė. Mokytojai įsitikino, kad skaičiai gali būti ne tik sausi, bet ir saldūs.

      Pirmadienį 1 klasių mokiniai dalyvavo pamokoje „Įdomieji skaičiai“. Jiems teko ne tik patiems vesti pamoką, bet ir stebėti draugus.

      Antradienį į renginį buvo pakviesti 3-4 klasių mokiniai. Jie dalyvavo intelekto kovoje, kurią organizavo ISM studentų komanda. Nors iš pradžių trikdė tai, kad komandos buvo sudarytos atsitiktinės atrankos būdu, bet bendras darbas ir tikslas greitai jas „suklijavo“. Laimėjo komandos „Grafikai“, „Viršūnės“ ir „Integralai“. Visiems dalyviams tai buvo įdomi patirtis.

      Trečiadienį atėjo eilė 2 klasių mokiniams. Jie susirinko į tiksliųjų mokslų protmūšį. Mūšis buvo ir intelektualus, ir linksmas. Dalyvavo visų septynių klasių komandos u savo sirgaliais. Teko sudalyvauti 10-yje rungčių, susijusių ir su muzika, ir su architektūra, ir su literatūra bei su kitais menais. Komisija išrinko geriausias komandas. Jomis tapo 2b, 2f ir 2a klasių mokiniai.

      Ketvirtadienį įvyko savaitės renginių finalas – tarptautinis matematikos konkursas „Kengūra“. Jame dalyvavo 35 mūsų gimnazistai. Laukiame gerų rezultatų.

Matematikos mokyt. D. Želvienė

Comments are closed.