Kelionė į Dzūkijos nacionalinį parką

Kelionė į Dzūkijos nacionalinį parką

      Antrų ir trečių klasių mokiniai ir mokytojai 2014 m. balandžio 23 d. išsiruošė aplankyti Dzūkijos nacionalinį parką, pažinti gražiausias šio Lietuvos regiono vietas. Kelionė paliko didelį įspūdį. Stabtelėta Perlojoje, apžiūrėtas paminklas, skirtas Lietuvos didžiajam kunigaikščiui Vytautui ir išsaugotas net ir sovietinės okupacijos metais. Šiek tiek pavažiavus atsivėrė nuostabūs Merkinės vaizdai, teko lipti į piliakalnį ir grožėtis panorama, įamžinta rašytojo V. Krėvės padavimuose. Didžiausią įspūdį paliko viešnagė Čepkelių rezervate. Eita smėlėtais girių takais iki paties raisto.  Oras buvo puikus, tad įveikti šeši kilometrai pirmyn visai neprailgo. Atsivėręs aukštapelkės vaizdas gniaužė kvapą, o kur dar pažintis su unikaliais augalais, pamatytu žalčiu bei koks jausmas pamirkius kojas raisto vandenyje.

      Senoviniai Dzūkijos kaimai stebino archajiškumu, senosios architektūros išsaugojimu. Juos supanti gamta ir tekanti Ūla žavėjo derme ir grožiu.

      Kelionės pabaigoje buvo užsukta į Dargužių kaimą, susipažinta su sūrininkais, pasidžiaugta ožkomis ir prisipirkta sūrių.

      Kelionė buvo puiki, paliko daug įspūdžių. Visi suprato, kad Dzūkijos kraštas – nuostabus Lietuvos kampelis.

Mokyt. J. Montrimienė, 2014 m.

Comments are closed.