Priėmimo tvarka

PATVIRTINTA

Karoliniškių gimnazijos

direktoriaus 2014-03-14

įsakymu Nr.  V-185

PRIĖMIMO MOKYTIS Į VILNIAUS KAROLINIŠKIŲ GIMNAZIJĄ

TVARKA

 

I. BENDROSIOS NUOSTATOS

      1. Priėmimo mokytis į Vilniaus Karoliniškių gimnaziją tvarka parengta vadovaujantis Vilniaus miesto savivaldybės priėmimo į Vilniaus miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklas tvarkos  aprašu, patvirtintu Vilniaus miesto savivaldybės tarybos 2013  m. birželio 5 d. sprendimu Nr. 1-1273  (http://www.vilnius.lt ), kitais teisės aktais ir šia Tvarka.

      2. Tvarkoje vartojamos sąvokos:

          Gyvenamoji vieta – pagrindinė vieta, kurioje asmuo faktiškai dažniausiai gyvena ir su kuria jis yra labiausiai susijęs.

          Klasė – pastovi mokinių grupė, kuri vienus mokslo metus drauge mokosi pagal to paties lygio pradinio, pagrindinio ar vidurinio ugdymo programą.

          Gimnazijos aptarnavimo teritorija – gimnazijai priskirta teritorija, kurią nustato Vilniaus miesto savivaldybės taryba  (http://www.vilnius.lt)

          Mokymo sutartis – mokinio ir gimnazijos susitarimas dėl mokymo ir mokymosi.

      3. Priėmimo į gimnaziją tvarkoje vartojamos kitos sąvokos atitinka Lietuvos Respublikos įstatymuose ir kituose teisės aktuose apibrėžtas sąvokas.

      4. Priėmimo į Karoliniškių gimnaziją tvarka vadovaujamasi priimant mokinius mokytis naujiems mokslo metams bei bet kuriuo mokslo metų laiku, atsiradus laisvų vietų.

II. MOKINIŲ PRIĖMIMO BENDRIEJI KRITERIJAI

      5. Asmenų priėmimą į mokyklą vykdo Mokinių priėmimo komisija ir mokyklos direktorius.

      6. Mokinių priėmimą naujiems mokslo metams vykdo Mokinių priėmimo komisija. Priėmimo komisijos sudėtis ir jos darbo tvarka tvirtinama mokyklos direktoriaus įsakymu.

      7. Sprendimą dėl priėmimo į atsiradusias laisvas vietas per mokslo metus priima gimnazijos direktorius.

      8. Mokyklos direktorius:

      8.1. Iki balandžio 30 d. įsakymu sudaro Mokinių priėmimo komisiją, kurią sudaro  pirmininkas, sekretorius ir nariai, tvirtina komisijos darbo tvarką;

      8.2. sprendžia priėmimo metu iškilusius klausimus;

      8.3. įsakymu tvirtina į mokyklą priimtųjų asmenų sąrašus.

      9. Mokinių priėmimo komisija (toliau – Komisija):

      9.1. rengia darbo tvarką. Tvarkoje nurodoma Komisijos posėdžio grafikas ir darbo vieta, Komisijos narių atsakomybė, mokinių ir tėvų (rūpintojų, globėjų) informavimo tvarka, Komisijos posėdžių protokolų ir asmenų pateiktų dokumentų saugojimo vieta ir terminai;

      9.2. viešai skelbia priimtų mokinių sąrašus interneto svetainėje ir skelbimų lentoje;

      9.3. žodžiu arba telefonu informuoja asmenis, kurių prašymai nebuvo patenkinti, nurodo prašymų netenkinimo priežastis.  

      9.4. Komisijos posėdžių grafikas ir darbo vieta skelbiami skelbimų lentoje;

      9.5. pirmasis Komisijos posėdis šaukiamas pasibaigus ugdomajai veiklai pagal Bendruosius ugdymo planus.

      10. Pažymas apie gyventojo deklaruotą gyvenamąją vietą ir šeimos sudėtį (jei tokia pažyma reikalinga) gimnazijos administracija gauna (esant tėvų sutikimui) iš Vilniaus miesto gyventojų registro teisės aktų nustatyta tvarka.

III. MOKINIŲ PRIĖMIMAS

      11. Priimant į pirmą gimnazijos klasę naujiems mokslo metams, vadovaujamasi šiomis nuostatomis:

      11.1. Mokytis pagal pagrindinio ugdymo programos antrąją dalį pirmumo teise priimami asmenys, baigę pagrindinio ugdymo programos pirmąją dalį ir gyvenantys gimnazijai priskirtoje aptarnavimo teritorijoje (sąrašas patvirtintas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos 2012 m. liepos 18 d. sprendimu Nr. 1-738), jei baigė 8 klases įvertinimais nuo 4 iki 10 ir laikė 8-os klasės mokinio bendrųjų gebėjimų testą, sudarytą pagal aštuntos klasės Bendrąsias programas ir organizuojamą gimnazijoje būsimiems mokiniams einamų metų birželio mėnesį. Testo užduoties atlikimo data ir laikas skelbiami gimnazijos internetinėje svetainėje gegužės mėnesį.

      11.2. jei į gimnaziją mokytis jau priimti visi jos aptarnaujamoje teritorijoje gyvenantys buvę pažangūs aštuntoje klasėje mokiniai, pareiškę norą mokytis, o į likusias laisvas vietas yra daugiau prašymų, negu gimnazija gali priimti mokinių, pirmiausiai priimami mokiniai, pagal šiuos kriterijus surinkę didžiausią balų sumą:

           –  Aštuntos klasės mokinių pasiekimų testas – 40 balų;

           –  Aštuntos klasės metinių pažymių vidurkis;

           – Pirmos – trečios vietų laimėtojai (7 ir 8 klasėse) miesto ir šalies olimpiadoje ar dalykiniame konkurse  – 3 ir 5 balai;

           –  Broliai ar seserys mokosi/mokėsi Karoliniškių gimnazijoje – 3 balai;

           – Šeimos nariai yra Karoliniškių gimnazijos darbuotojai – 3 balai.

      11.3. Surinkus vienodą balų sumą, pirmumo teise priimami našlaičiai; vaikai, turintys globėjus ir rūpintojus; neįgalių tėvų vaikai.

      12. Į antras, trečias ir ketvirtas gimnazijos klases mokiniai gali būti priimami, jeigu iš tų klasių išvyko mokinių į kitas mokymo įstaigas ir klasių mokinių skaičius neviršija nustatytos ribos. Mokinių priėmimo pirmumo į šias klases nereglamentuoja gyvenamoji vieta gimnazijai priklausančioje teritorijoje, tačiau mokiniai priimami pagal bendrą gimnazijos priėmimo tvarką.

      13. Klasės komplektuojamos laikantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimuose nustatyto minimalaus ir maksimalaus mokinių skaičiaus klasėje.

      13.1. Komplektuojant klases sudaroma viena tiksliųjų dalykinių gebėjimų ir viena humanitarinių dalykinių gebėjimų klasės. Atrankos principai – aukščiausi matematikos ar lietuvių kalbos 8 klasės metiniai įvertinimai ir testo rezultatai.

III. REIKALAUJAMI DOKUMENTAI IR JŲ PRIĖMIMO TVARKA

      14. Prašymus priimti mokytis į Karoliniškių gimnaziją rašo mokinys. Tėvai (globėjai) savo parašu patvirtina sutikimą.

      15. Prašymo forma pateikiama gimnazijos internetinėje svetainėje.  

      16. Prašymo formą galima gauti bei užpildyti gimnazijos raštinėje.

      17.  Prašymai:

      17.1. naujiems mokslo metams priimami nuo sausio 2 d. iki birželio mėn. 01 d. nuo 8.00 val. iki 16.00 val. gimnazijos raštinėje, o priėmimo komisijos darbo metu matomoje vietoje nurodytoje komisijos darbo patalpoje;

      17.2. atskirais atvejais gali būti pateikiami ir vėliau, bet ne vėliau kaip iki einamųjų metų rugpjūčio 15 dienos;

      18. į atsiradusias laisvas vietas per mokslo metus mokiniai priimami bendra prašymų priėmimo tvarka.

      19. Su prašymu pateikiami šie dokumentai:

      19.1. mokinio išsilavinimo pažymėjimas (pasibaigus mokslo metams);

      19.2. mokinio pažymių knygelė arba išrašas iš elektroninio dienyno su trimestrų arba pusmečių pažymiais (nepasibaigus mokslo metams);

      19.3. mokinio gimimo liudijimo arba paso kopija;

      19.4. individualiais atvejais papildomi dokumentai, pagal kuriuos tikslinama, ar mokinys atitinka Priėmimo į Vilniaus Karoliniškių gimnaziją tvarkoje nurodytus reikalavimus dėl eiliškumo kriterijų.

      20. Gimnazijos direktorius ar jo įgaliotas asmuo reikalingas pažymas apie šeimos sudėtį, deklaruotą gyvenamąją vietą ir kt. ugdymo procesui organizuoti reikalingą informaciją gali rasti pasinaudodamas gyventojų registro, o apie teisinę užsieniečių ar jų vaikų statusą Lietuvoje – migracijos tarnybų duomenimis. 

      21. Priimto mokytis Karoliniškių gimnazijoje mokinio asmens bylos pagrindą sudaro:

      21.1. pagrindinio išsilavinimo pirmos dalies baigimo pažymėjimas (jei baigė 8-ą klasę), pagrindinio išsilavinimo pažymėjimas (jei baigė 10 klasę) arba pasiekimų pažymėjimas (jei baigė 11 klasę),

      21.2. gimimo liudijimo arba paso kopija;

      21.3. vaiko sveikatos pažymėjimas (forma Nr.027-1/a);

      21.5. mokinio medicininė byla.

      22. Dokumentai, pristatyti į gimnaziją, registruojami ir saugomi nustatyta dokumentų registravimo ir saugojimo tvarka.

IV. INFORMAVIMAS APIE PRIĖMIMĄ Į GIMNAZIJĄ

      23. Priėmimo komisija organizuoja bendrųjų gebėjimų testą, sudarytą pagal aštuntos klasės Bendrąsias programas, informuoja asmenis, pareiškusius norą mokytis gimnazijoje apie priėmimo sąlygas ir priėmimą,  parengia mokinių, kurie atitinka Priėmimo į Karoliniškių gimnaziją tvarkoje numatytas sąlygas, ir su kuriais gali būti pasirašomos mokymo(si) sutartys, sąrašą ir teikia jį  tvirtinti gimnazijos direktoriui.

      24. Priimtų mokinių sąrašai skelbiami:

      24.1.  gimnazijos interneto puslapyje;

      24.2. gimnazijos skelbimų lentoje.

      25. Kiti prašymus pateikę mokiniai informuojami iki mokslo metų pradžios arba kitu mokslo metų laiku, paaiškėjus klasių komplektavimo situacijai ir atsiradus laisvų vietų.

      26. Klasių komplektavimas pagal rekomendaciją, pateiktą Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2008-08-08 įsakymu Nr. 30-1656 patvirtintame „Vilniaus savivaldybės bendrojo lavinimo mokyklų mokinių priėmimo ir klasių komplektavimo tvarkos apraše“, baigiamas ne vėliau kaip iki rugpjūčio 31 d.

      27. Mokymasis gimnazijoje įforminamas sutartimi.

      27.1. Mokymosi sutartį dviem egzemplioriais pasirašo mokinys (jei jau suėjo 16 metų), jo tėvai (globėjai) ir gimnazijos direktorius iki einamų metų rugsėjo 1 dienos.

VII. BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

      28. Priėmimo į Vilniaus Karoliniškių gimnaziją tvarkoje nenumatyti, individualūs atvejai, iškilę vykdant mokinių priėmimą, svarstomi Priėmimo komisijos posėdyje. Priimami sprendimai neturi prieštarauti Vyriausybės, Švietimo ir mokslo ministerijos, Vilniaus miesto Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus norminių dokumentų nuostatoms.

      29. Priėmimo į Vilniaus Karoliniškių gimnaziją tvarka gali būti keičiama ar tikslinama, tvirtinant pakeitimus gimnazijos direktoriaus įsakymu;

      29.1. pasikeitus Vyriausybės, Švietimo ir mokslo ministerijos tvirtinamiems norminiams dokumentams, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos sprendimams;

      29.2. atsižvelgiant į kitas aplinkybes.

      30. Informacija teikiama, telefonais (8 5) 245 2443 ir (8 5) 245 2444.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rasa Sabūnienė

 

Prašymo dėl priėmimo į Vilniaus Karoliniškių gimnazijos 1 klasę BLANKAI (iki mokslo metų pabaigos prie prašymo tereikia pridėti pirmo pusmečio arba pirmo ir antro trimestro įvertinimus).

 

Prašymo dėl priėmimo į Vilniaus Karoliniškių gimnazijos 2 klasę BLANKAI (iki mokslo metų pabaigos prie prašymo tereikia pridėti pirmo pusmečio arba pirmo ir antro trimestro įvertinimus).

 

Prašymo dėl priėmimo į Vilniaus Karoliniškių gimnazijos 3-4 klasę BLANKAI (iki mokslo metų pabaigos prie prašymo tereikia pridėti pirmo pusmečio arba pirmo ir antro trimestro įvertinimus).

 

Bendrųjų gebėjimų testo pavyzdys

Comments are closed.