Auginant sparnus

Jaunųjų kūrėjų popietė „Auginant sparnus“

      Gegužės 14 dieną mokyklos kūrėjai, mokytojai ir svečiai lietuvių kalbos mokytojos E. Mažeikienės pakviesti susirinko į tradicinę Jaunųjų kūrėjų popietę. Tradicinę, bet šiemet ypatingą – renginyje buvo pristatoma antroji Karoliniškių gimnazijos moksleivių kūrybos knyga „Auginant sparnus“. Popietės svečias Povilas Birbilas, VU studentas, su prancūziška elegancija papasakojo apie kūrėjo sąsajas su kita kultūra, žaismingai ironiškas Edvinas Širvys paskaitė specialiai šia proga parašytą esė, o garbinga renginio viešnia, į amžinybę išėjusio jauno kūrėjo Vytauto Gaučio motina, paskaitė graudžiai šviesios savo ir sūnaus poezijos. Popietėje įspūdžiais dalijosi ir knygos iliustracijų autorė Meilė Masiulytė, nuotaiką padėjo kurti muzikantai: Austėja Piličiauskaitė (saksofonas), Rokas Baltušnikas (lumzdelis) bei muzikos virtuozo Jokūbo Taločkos vadovaujamas trio. O kūrybą skaitę šiandieniniai gimnazistai savo įspūdžius papasakos patys.

2015 m.

      „Renginį pasitikau su kasdien vis stiprėjusiu virpesiu viduje, o renginio oficialumas ir daug protingų veidų dar labiau aštrino pojūčius. Tačiau viešai pasidalinęs savimi pajutau tą apsivalymą, apie kurį rašė Jonas Aistis, nors ir nebuvo lengva, – visai kaip jau minėtam Aisčiui. Rankų drebėjimą numalšino labai skanūs šokoladiniai sausainiai.“ (Jonas Zavistanavičius, 4e kl.)

      „Iš tikro menas lyg veidrodis atspindi ne gyvenimą, o žiūrovą“,– pasakė Oskaras Vaildas. Tai atspindi praėjusią kūrybos popietę – kiekvienas žiūrovas kūryboje randa dalį savęs. Kiekviena kūrybos kryptis atspindi tam tikrą gyvenimo dalį. Kiekvienas kuriantis tokių renginių metu atranda savo talentą, žodžiu tokių renginių turėtų būti daugiau. Ne dėl to, kad kūrėjai parodo talentą, o dėl to, kad atitolina mus nuo pasaulio problemų ir skatina jas spręsti meno pagrindu.“ (Dominykas Levanas, 3a kl.)

Comments are closed.