Žaidžiame teatrą 2014

no images were found

      Didžiausia teatro paslaptis – tai momentas, kai kažkas pasikeičia žmogaus viduje ir atsiveria kitas žmogus, su kitu požiūriu į pasaulį, su kita galvosena. Tokio atsivėrimo ieškojo gimnazijos moksleiviai tradicija tapusioje šventėje „Žaidžiame teatrą“.

      Šios šventės šeimininkai, antrų ir trečių gimnazijos klasių jaunieji režisieriai, aktoriai, scenografai ir muzikai, šių metų balandžio 18 dieną sukvietė visus pasidžiaugti pavasariu, pailsėti nuo įtemptų darbų, tiesiog pabūti kartu.

      Į salę sugužėję žiūrovai galėjo mėgautis įvairių žanrų spektakliais. Ypač visiems patiko T. Dirgėlos pjesės „Jonukas ieško mamos“ inscenizacija (3a klasė, laimėjusi I vietą už geriausią spektaklį). Spektaklis, parodijuojantis televizijos pokalbius, atskleidė aktualias šių laikų problemas apie nederamą vaikų auklėjimą, jų vienišumą, mamų mėgavimąsi tik savimi. Jonukas turėjo kelias mamas, bet nė viena nebuvo tinkama. Laidos vedėja Lina Gaidelytė (3a klasės moksleivė, pelniusi ir geriausios aktorės titulą), žaismingai perteikė Jonuko patirtus išgyvenimus, linksmino ir atskleidė tą kitokį požiūrį į pasaulį. Gimnaziją nudžiugimo pjesės autoriaus T. Dirgėlos atsiųstas padėkojimas ir kvietimas bendradarbiauti ateityje.

      Visus logiškai mąstyti kvietė 3b klasės gimnazistai, kurdami A. K. Doilio „Šerloko Holmso nuotykius“. Ypač mąslus, įžvalgus buvo Rimantas Maksimenka, pelnęs geriausio aktoriaus apdovanojimą.

      Skambanti muzika kūrė paslaptingą, įsigilinti į įvykius verčiančią nuotaiką. Ne veltui buvo skirtas prizas už geriausią muzikinį takelį.

      2b klasė mokiniai visus linksmino pasaka „Devyni broliai ir jų sesuo Elenytė“. Džiugu, kad tautosaka neužmirštama ir net prizai skiriami už jos populiarinimą.

      Labai linksma scenoje pamatyti perteiktas savas ydas. Tai puikiai pavyko 2a klasės artistams, kūrusiems pjesę „Pavasaris Koraluose“. Renginį apibendrino susimąstyti apie žmogaus apsisprendimą padėti kitiems privertę 3e klasės gimnazistai (J. Erlickas, „Žmogus su šakėmis“ ir „Lietaus novelės“).

      Moksleivių improvizacijos, teatriniai ieškojimai nepaliko abejingų. Džiugu – kūrybiškumui negresia išnykimas.

Mokyt. J. Montrimienė, 2014 m.

Comments are closed.