Gamtos mokslų dienos 2015

Gamtos mokslų dienos 2015

      Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais balandžio mėnesio viduryje prasidėjo gamtos mokslų dienos. Jas organizavo biologijos, chemijos ir fizikos mokytojai. Šiais metais gamtos mokslų dienos buvo orientuotos į išvykas.

      Pirmadienį, balandžio 13 d., II ir IV klasių mokiniai kartu su fizikos mokytoja R. Grybaite apsilankė VU Planetariume, kuriame išklausė paskaitą „Saulės sistema“.  

      Ketvirtadienį balandžio 16 d. 1f klasės mokiniai kartu su biologijos mokytoja D. Burkiene lankėsi Lietuvos edukologijos universiteto oranžerijoje, kurioje auga apie 800 pačių įdomiausių ir egzotiškiausių augalų, atvežtų iš įvairių pasaulio kampelių. Botanikė juos supažindino su kai kurių augalų savybėmis ir jų teikiama nauda. Mokiniai ne tik galėjo grožėtis augalais, bet ir juos paliesti, pauostyti. Didelį įspūdį paliko oranžerijos stogą siekiančios bananų žolės, kaktusų kolekcija, ąsotiniai, vilnamedis, kavamedis, citrinmedis bei kiti nuostabūs augalai.

      Balandžio 20-24 d. gimnazijos mokiniai per žmogaus saugos pamokas aktyviai prisidėjo prie organizuojamos akcijos „Darom 2015“. Nuoširdžiai AČIŪ tvarkant Karoliniškių draustinį taria mokytoja R. Grybaitė.

Comments are closed.