Tūkstančiai trispalvių draugystės apyrankių

Rytų Lietuvos mokyklos Lietuvai padovanojo

kstančius trispalvių draugystės apyrankių

no images were found

      Vasario 17 d. į Nacionalinę dailės galeriją (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) susirinko Rytų Lietuvos mokyklų mokiniai. Aktyviai įsitraukę į jaunimo organizacijų inicijuotą akciją „Lietuvai ir man“, jie vieni pirmųjų užrišo apyrankes ant specialiai šiai akcijai įrengtos Gediminaičių stulpų konstrukcijos, apyrankėmis pasipuošė patys.

      Praėjus savaitei nuo akcijos „Lietuvai ir man” pradžios į iniciatyvą jau įsitraukė beveik 500 šalies mokymo įstaigų. Mokyklos, bendruomenės ir visi šalies piliečiai Lietuvoje ir užsienyje yra kviečiami iki kovo 10 d. atvykti į Vilnių ir įteikti Lietuvai trispalves draugystės apyrankes.

      Dviejų valstybinių progų tarpšventį Nacionalinėje dailės galerijoje pradėjo ir Vilniaus Karoliniškių gimnazijos mokinių delegacija. Gimnazijos mokiniai nuo savo bendruomenės perdavė daugiau nei 500 Lietuvai padovanotų trispalvių apyrankių.

      Karoliniškių gimnazijoje, kaip ir kitose šalies mokyklose, trispalvių draugystės apyrankių rišimas tapo ne tik Kovo 11-osios, tačiau ir Vasario 16-osios šventės dalimi.

      Planuojama, kad iki 2015 metų kovo 10-osios Lietuvai padovanota ir ant Gediminaičų stulpų konstrukcijos užrišta bus daugiau nei 250 tūkst. draugystės apyrankių.

      Ryšėdami trispalves apyrankes mokiniai ir mokytojai iki pat kovo 11 d. nemokamai lankysis muziejuose visoje Lietuvoje.

      Mokinių ir jaunimo organizacijos kviečia visuomenę originaliai paminėti artėjantį šiuolaikinės Lietuvos valstybės 25-metį: trispalves draugystės apyrankes ryšėti patiems ir dar bent po vieną dovanoti Lietuvai.

      Jaunimo organizacijos vieningai pabrėžia, kad rengdami pilietinę akciją „Lietuvai ir man“ siekia sukelti gaivų vėją valstybinių švenčių minėjimo tradicijoje, sutelkti jaunimą ir visuomenę pasveikinti Lietuvą, išreikšti tautos vienybę.

      Akciją „Lietuvai ir man” globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Švietimo ir mokslo ministerijos

Komunikacijos skyrius

El. paštas info@smm.lt

Comments are closed.