Pavasario divertismentas

Pavasario divertismentas

      Gegužės 15 d., už langų užsidegus kaštonų žvakėms, gimnazijoje vyko žodžio šventė – tradicinė Jaunųjų kūrėjų popietė, skirta mokyklos 40-mečiui. Mokiniai skaitė  esė apie mokyklą, savo kūrybos ištraukas, buvę mokiniai, dabar jau studentai, pasidalijo netolimos praeities  mokykliniais prisiminimais.  
      Apie gimnaziją kalbėjome visaip – rimtai ir juokais, sentimentaliai ir ironiškai, buitiškai ir filosofiškai, nes mokykla – mūsų  kasdienybė ir šventė. Ji kuria mus, mes kuriame jai.
Mokyt. E. Mažeikienė, 2014 m.
Karšti mokinių įspūdžiai po renginio
      „Kūrėjų popietė man padarė didelį įspūdį. Man buvo labai įdomu pasiklausyti pirmokų esė apie mokyklą, ypač gražiai pagrojo lumzdeliu Rokas Baltušnikas.“ (Karina Mačakaitė, 2c kl.)
      „Manau, tokie renginiai yra naudingi mokiniams.Tai skatina juos kurti, suteikia progą atskleisti savo talentą, parodyti kūrybingumą. Kas pirmą kartą skaitė savo kūrinius, tie išgyveno naują patirtį.O  kiti, kurie klausė, galėjo psisemti įkvėpimo, idėjų.“ (Deividas Kvedaras, 2c kl.)

      „Renginys man labai patiko. Labai malonu paklausyti savo bendraamžių kūrinių. Reikėtų daugiau tokių popiečių, nes jos skatina kurti ir padeda atrasti save.“ (M. Šaučiūnas, 2a kl.)

      „Man šis renginys labai patiko, kadangi tokie renginiai padeda žmogui atskleisti save. Juk kiekvienas nori būti išgirstas, pasidalinti mintimis ir parodyti savo vidinį pasaulį. Kiekvienas kūrėjas, atėjęs į šį renginį, žinojo, kad bus išgirstas ir suprastas.“ (J. Iliuk, 2h kl.)

      „Labai smagu, kad mokykloje vyksta tokie renginiai. Išgirdau tikrai įdomių esė, eilėraščių, dainų. Šaunu, kad mokiniai tikrai nuoširdžiai ruošėsi šiam renginiui, džiugu, kad mokykloje yra kūrybingų mokinių.“ (I. Raguckytė, 2h kl.)

      „Man labai patiko šis renginys. Labai smagu buvo pasiklausyti mūsų gimnazijos mokinių, kurie iš tiesų yra kūrybingi ir šmaikštūs. Labai įdomių ir gražių minčių išgirdome apie mokyklą. Labai džiugu, kad visi poetai nuoširdžiai atsiliepė apie mūsų gimnaziją.“ (U. Radžiūnaitė, 2h kl.)

      „Šis renginys man patiko, nes jame dalyvavo tiek į mokyklos gyvenimą spėję įsijausti mokiniai, tiek ją jau baigę. Mintys apie mokyklą buvo kūrybingos ir šmaikščios, o renginį paįvairino muzikiniai ir vokaliniai intarpai. (Ž. Treigys, 2h kl.)

Comments are closed.