Kūrybinio rašymo dirbtuvės

Pavasarį visa, kas supa žmogų, gali virsti poezija.

Rimvydas Stankevičius

Kūrybinio rašymo dirbtuvės

„Ko tu rastumei lietuvių širdyje, išskrodęs jų kokį šimtuką, sudarytumei kitiems gerą pragariuką,

o lietuviams tai sudaro tik liūdesį, iš šalies žiūrint. Širdims išskrost ir patirt, ką atskiras lietuvis kenčia,

dar nerasta tokių peikliukų. Viena poezijai tai težino, ir ta – tik nujautimu.“ (J. Tumas–Vaižgantas)

      Manau, šis renginys įrodė, kad kiekvieno ten susirinkusio sieloje slypi poezijos gyslelė. Kurti leido ta kraujyje tekanti prigimtinė melancholija, paskatinta saldumo. Kiekvienas sugeba kurti, tik gal tas nelemtas kuklumas varžo didžius užslėptus talentus. Norėčiau, kad renginio jaukumas paskatintų ir kitus dalytis savo pojūčiais, emocijomis bei apmąstymais, juk taip svarbu šiais laikais būti išgirstam ir suprastam, tai esminis elementas norint palaikyti ryšį, kuris toks svarbus dorai ir sveikai civilizacijai funkcionuoti. (Karolina Katkovskytė, 3b)

      Kūrybos rašymo dirbtuvės man buvo galimybė dar geriau įsiklausyti į save, savo mintis bei pažinti bendraminčių kūrybą. Manau, kad tai bus didelis žingsnis, skatinantis kitus kurti ir dalytis savo mintimis. Tikiuosi, kad ši tradicija tęsis dar ne vienus metus. (Aira Naraškevičiūtė, 2a)

      Gimnazijoje vykusiose kūrybinio rašymo dirbtuvėse mokiniai galėjo atsiskleisti, išlaisvinti mintis ir pasitelkti savo vaizduotę. Jie kelias valandas savarankiškai kūrė, dalijosi patirtimi. Įsijautę į poeto vaidmenį rašė eilėraščius. Labai patiko tokios kūrybinės užduotys. (Julija Jermilova, 2a)

      Pirmą kartą dalyvavau tokio pobūdžio renginyje ir man patiko. Organizatoriai suteikė galimybę rašyti, išsakyti savo mintis, jausmus, baimes ir viską, kas širdyje ir galvoje tą dieną dėjosi. Jokio formalumo, taisyklių – nieko. Šilta atmosfera, draugiški kūrėjai. Dėkoju už tokią gražią popietę. (Deimantė, 3b)

      Renginys labai patiko, dar nesu tokiame dalyvavusi. Organizatoriai sugalvojo labai smagias užduotis ir buvo malonu klausyti visų kūrybos. Norėčiau daugiau tokių pasibuvimų. Pirmas kūrybinių dirbtuvių blynas neprisvilęs. (Elzė, 3c)

Comments are closed.