Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2015

Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2015

      Jau 11 metų Lietuvoje rengiama Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ.  Prie jos tradiciškai jungiamės ir mes – Vilniaus Karoliniškių gimnazijos bendruomenė. Tai akcija, kuri suburia vaikus ir suaugusius, neabejingus vaikų problemoms, kartu kovo 23–27 dienomis dalyvauti įvairiose veiklose, susijusiose su patyčių prevencija bei skatinančiose draugiškus ir pagarbius tarpusavio santykius.

      Šiandien, kovo 23–oios rytą, Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2015 nuotaikingai pradėta akcijos atidarymo koncertu, kurio metu 2f klasės mokiniai Vaidotas, Barbora ir Elžbieta bei 1d klasės mokinys Mantas su gimnazijos bendruomene dalinosi savo mėgstama muzika, tokiu būdu subūrę visus ilgąją pertrauką praleisti kartu gimnazijos fojė. Kitos ilgosios pertraukos metu savo dainomis mus džiugino visuomet originalūs Jokūbas (4f kl.) bei Austė ir Austėja (3b kl.).  Jie savo muzika prisidėjo prie draugiškos ir atviros gimnazijos atmosferos kūrimo. Gimazijos fojė taip pat puošia išskirtinai šiai progai mokinių bei mūsų kūrybingosios dailės mokytojos A. Vekterienės kurti Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2015 platatai, kuriems medžiaga tapo 3 klasių psichologijos grupės mokinių mintys.

      Nuo šiandien visos savaitės metu gimnazijos mokiniai dalyvaus prevenciniuose užsiėmimuose, paskaitose, taip pat. bus kviečiami prisidėti prie Vilniaus miesto psichologinės–pedagoginės tarnybos ir Vilniaus miesto socialinių pedagogų metodinio būrelio inicijuotos akcijos Žinutė Tau. Šią savaitę gimnazijoje startuoja ir jau tradiciniu tapęs teatro festivalis, kurio metu mokiniai ne tik ugdys savo vaidybinius gebėjimus, bet ir mokysis bendrauti bei veikti išvien dėl bendro tikslo.

Socialinė pedagogė ir psichologė

Comments are closed.