Konferencija „Iššūkiai gamtos mokslams XXI amžiuje“

Konferencija „Iššūkiai gamtos mokslams XXI amžiuje“

      Lapkričio 19 d. mūsų gimnazijoje vyko respublikinė konferencija „Iššūkiai gamtos mokslams XXI amžiuje“, skirta mokyklos 40-mečiui ir gimnazijos 15-mečiui paminėti. Konferenciją sudarė trys dalys.

      Pirmoji dalis vadinosi „Sugrįžimai“. Keturi buvę šios mokyklos mokiniai, dabar jau garsūs arba dar tik pradėję žengti mokslo keliu mokslininkai, skaitė paskaitas „Iššūkiai gamtos mokslams XXI amžiuje“, „Kvėpavimo takų virusų tyrimai“, „Liga Nr. 1: Širdies-kraujagyslių ligos ir jų mitai“, „Cern Didysis hadronų greitintuvas“.

      Antroji dalis – „Ateitis“. Į klausimą, kaip mokysime gamtos mokslų XXI amžiuje, bandė atsakyti mūsų gimnazijos VI laidos abiturientė, chemijos mokytoja metodininkė Skirmantė Bačinskienė ir Žirmūnų gimnazijos chemijos mokytoja metodininkė N. Daubaraitė. Po mokytojų paskaitos vyko praktiniai užsiėmimai mokiniams ir juos atlydėjusiems mokytojams.

      Trečioje dalyje „Dabartis“ svečiai ir mūsų gimnazijos mokiniai bei mokytojai pristatė tiriamuosius darbus.

      Konferencijoje dalyvavo atstovai iš 10 respublikos gimnazijų. Mokiniai pasakojo apie interjero šviesą ir spalvą, bioplastiko, muilo gamybą, žvalgybinius lėktuvus ir jų sistemas, popieriaus gamybą ir jo kokybės nustatymą, kaip saugoti mokyklos šilumą, kokius skalbiamuosius miltelius pasirinkti ir kt. Apie gamtos spalvų žaismą pasakojo mūsų gimnazijos 38 laidos abiturientės E. Glinskytė ir J. Jakaitė, 6 laidos abiturientė, technologijų mokytoja L. Kantakevičienė. Kaip pasigaminti organinį rašalą, pasakojo chemijos mokytoja J. Bužinskienė.

      Konferencijos pabaigoje dalyviai buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis ir padėkos raštais. Visi džiaugėsi praturtėję naujausiomis gamtos mokslų žiniomis, įgiję galimybę praktiškai dalyvauti eksperimentinėje veikloje, pajutę nuoširdžius mūsų gimnazijos bendruomenės santykius.

Comments are closed.