LeaCoMM projektas

LeaCoMM projektas

Mokymosi visą gyvenimą programa / Comenius LeaCoMM –

besimokančioji bendruomenė „Migracija ir tautinės mažumos“: platforma mokytojams ir mokytojų rengėjams

538562–LLP–1–2013–1–DE–COMENIUS–CMP

LeaCoMM

      Projekto „LeaCoMM“ tikslas – sukurti internetinę platformą Europos mokytojams, dirbantiems daugiakultūrinėje, įvairiatautėje, daugiakalbėje ir daugiareliginėje mokymo(si) aplinkoje. Per pastarąjį dešimtmetį ši įvairovė Europos mokyklose pastebimai plėtėsi dėl didėjančio žmonių mobilumo ir migracijos bei pabėgėlių skaičiaus augimo. Tenka apgailestauti, kad programų, skirtų mokytojų tarpkultūrinei kompetencijai tobulinti, bei mokymosi išteklių pasiūla nedidėja taip greitai, kaip norėtųsi. „LeaCoMM“ projektas siekia:

  •  sudaryti geresnes sąlygas mokytojų tarpkultūrinei kompetencijai tobulinti,
  •  sukurti Europos mokytojų bendradarbiavimo tinklą, padėsiantį dalintis gerąja darbo patirtimi, skleisti mokymo metodus, medžiagą bei išteklius.

      „LeaCoMM“ platformą mokytojams sudarys:

  • virtuali biblioteka, kurioje bus kaupiami naujausi mokslinių tyrimų duomenys, straipsniai, mokytojų tarpkultūrinės kompetencijos tobulinimą reglamentuojantys dokumentai,
  • mokymo(si) medžiagos bankas, kuriame mokytojai galės dalintis  mokytojų mokytojams sukurta mokymo medžiaga,
  • mokymo(si) modulių bankas, kuriame bus kaupiami moduliai, skirti mokytojų tarpkultūrinei kompetencijai tobulinti,
  • forumas, skirtas mokytojų iš visos Europos tiesioginiam profesiniam bendravimui ir dalijimuisi patirtimi.

      Vis didėjanti mokinių įvairovė mokyklų ugdymo procese reikalauja skirti ypatingą dėmesį migracijai ir etniškumui. „LeaCoMM“ projektas orientuosis į šias prioritetines kryptis:

  • kalbų mokymas(is) ir daugiakalbystė,
  • mokyklų ir mokymo proceso pertvarkymas atsižvelgiant į daugiakultūrinės aplinkos poreikius,
  • tarptautinio ir tarpkultūrinio aspekto integravimas į ugdymo procesą,
  • įvairovės valdymas mokyklose.

      „LeaCoMM“ projektas skatins ES mokytojų glaudesnį bendradarbiavimą ir komandinį  darbą, sukurs infrastruktūrą ir priemones, reikalingas mokymosi bendruomenių plėtojimui, taip pat pateiks  naujausią mokymosi medžiagą.

      „LeaCoMM“ projekto partneriai

      Koordinatorius:  Soros International House – Vilnius, Lietuva.

      Partneriai:

  • Federal School Board Stuttgart – Štutgartas, Vokietija,
  • Desmos NGO – Katerini, Graikija,
  • Exchange House – Dublinas, Airija,
  • Anton Martin Slomšek Institute (ZAMS) – Mariboras, Slovėnija,
  • Bilkent University – Ankara, Turkija.

   LeaCoMM“ projektas pristatytas tarptautinės mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodos dalyviams Vilniuje.

   2015 m. vasario 5–7 d. SIH dalyvavo kasmetinėje tarptautinėje parodoje „STUDIJOS 2015“ Vilniuje, kurios dalyviams ir lankytojams pristatė įvairius šiuo metu įgyvendinamus švietimo projektus, ypatingą dėmesį skiriant „LeaCoMM“ projektui.

      Kadangi išties didelę parodos lankytojų ir dalyvių dalį sudaro projekto „LeaCoMM“ tikslinės grupės atstovai ir potencialūs galutiniai vartotojai, t. y.  mokytojai, mokytojų rengėjai bei švietimo institucijų darbuotojai iš visos Lietuvos ir užsienio, šis projektas susilaukė išskirtinio dėmesio. Taigi SIH stende apsilankę mokytojai ir mokytojų rengėjai buvo išsamiai supažindinti su projekto idėja, tikslais, uždaviniais bei siekiamais rezultatais, daugelis jų išreiškė susidomėjimą projekto įgyvendinimo eiga ir, be abejo, pagrindiniu produktu – „LeaCoMM“ platforma, skirta mokytojų ir mokytojų rengėjų kvalifikacijos tobulinimui. Mūsų stendo lankytojai ypač domėjosi kuriamos platformos veikimo principais, norėjo daugiau sužinoti apie medžiagą, kuri bus sukaupta platformoje, aktyviai dalyvavo diskusijose, išreiškė savo nuomonę, dalijosi įžvalgomis. Visa iš tikslinės grupės gauta grįžtamoji informacija bus labai naudinga kuriant galutinį projekto produktą.

      Parodoje apsilankiusiems mokytojams bei švietimo institucijų atstovams buvo dalijami „LeaCoMM“ projektą pristatantys lankstinukai.

      „STUDIJOS“ yra didžiausia kasmetinė žinių ir švietimo paroda Baltijos šalyse, kurią kasmet aplanko apie 50000 lankytojų.

      Vilniuje suorganizuota LeaCoMM konferencija

      2014 m. lapkričio 28 d. VšĮ „Soros International House” organizavo  konferenciją, skirtą pristatyti projektą tikslinių grupių atstovams. Renginyje dalyvavo žmonės iš švietimo įstaigų – mokytojai ir administracijos darbuotojai.

      Konferencijos metu LeaCoMM projektas buvo išsamiai pristatytas: dalyviai supažindinti su jo tikslais, pasiektais rezultatais, jau įgyvendintomis bei planuojamomis veiklomis. Taip pat buvo pristatyti visi projekte dalyvaujantys partneriai. Ypatingas dėmesys buvo skirtas LeaCoMM platformai, kuri yra pagrindinis projekto rezultatas. Pristatyta su visų tipų medžiaga, kuri bus įkelta į platformą, ir jos testavimo procesas.

      Dalyviai buvo kviečiami aktyviai dalyvauti projekto veiklose, ir, kai bus parengta, naudotis platformoje talpinama medžiaga bei tokiu būdu kelti savo multikultūrinę kompetenciją.

      Seminare pristatytas LeaCoMM projektas

      2014 m. gruodžio 18 d. Soros International House surengė MVGP KA3 projekto CRITON baigiamąjį seminarą, skirtą projekto rezultatų viešinimui. Renginyje dalyvavo įvairių Vilniaus švietimo institucijų atstovai.

      Seminaru buvo siekiama supažindinti dalyvius su projektu ir jo metu sukurta platforma bei kitais įrankiais, skirtais tobulinti mokytojų kompetencijas. LeaCoMM projektas ir šiuo metu kuriama jo platforma buvo taip pat pristatyti kaip viena iš galimybių tobulinti mokytojų daugiakultūrę kompetenciją ir tokiu būdu gerinti švietimo kokybę.

      Seminaras buvo labai sėkmingas ir dalyviai patvirtino, kad pristatyti produktai tikrai bus naudingi jų ir jų kolegų kasdieniniame darbe.

Comments are closed.