Europos egzaminas 2014

Europos egzaminas 2014

      Jau 10 metų, kai Lietuva yra įstojusi į Europos Sąjungą. Vieniems tai didelis privalumas, kitiems – gal ir trūkumas.

      Europos egzaminas – tai žinių apie Europos Sąjungą patikrinimo konkursas, kuriame galimybę dalyvauti turi visos Lietuvos mokyklos. Paakintas gimnazijos direktoriaus pavaduotojos Audronės Būdienės nutariau su 20 gimnazijos mokinių dalyvauti šiame konkurse, kuris šiais metais vyko gegužės 9 dieną. Geriausiai atlikę užduotis mokiniai bus apdovanoti simboliniais prizais, susijusiais su Europos Sąjunga, ir užsitikrins galimybę dalyvauti antrame etape, kuris vyks gegužės 15 dieną interneto svetainėje Pažink Europąą. O dvidešimt penki geriausiai į antro etapo klausimus atsakę mokiniai iš visos Lietuvos pateks į finalinį Europos egzamino etapą, kuris vyks gegužės 23 dieną. Trys geriausiai egzaminą išlaikę mokiniai ir jų mokytojai laimės pažintinę kelionę į Europos Sąjungos institucijas Briuselyje. Tad tikėkimės, kad tai bus mūsų gimnazijos mokiniai.

      Pastaba. I vietą ir teisę dalyvauti antrame etape laimėjo Marija Potošenko (4b kl.) ir Simona Juškaitė (3b kl.), surinkusios po 70 taškų iš 100 galimų.

      Marija Potošenko dalyvavo 2014 m. gegužės 15 d. vykusiame Europos egzamino antrajame etape, surinko 75 taškus per 12:44 min. ir užėmė 13 vietą.

      Trečiajame finaliniame Europos egzamino etape, kuris vyko 2014 m. gegužės 23 d., Marija Potašenko laimėjo III vietą ir buvo apdovanota pažintine kelione į Europos Sąjungos institucijas Briuselyje.

Mokyt. D. Kozlovskij, 2014 m.

Pirmieji mokinių įspūdžiai po egzamino (kalba netaisyta)

      „Manau, jog tokių konkursų turėtų būti daugiau, tai paskatintų domėtis ne tik kokioms organizacijoms Lietuva priklauso, bet ir mūsų šalies santykiais su kitomis Europos šalimis.“ (J. I. Paukštytė)

      „Europos egzaminas yra naudingas, nes skatina domėjimąsi Europos Sąjunga ir tuo, kas vyksta joje. Taip pat atskleidžia tam tikrus dalykus, apie kuriuos kai kurie žmonės net nežino ir nesusimąsto.“ (I. Stalovinaitė)

      „Europos egzaminas yra tikrai puikus renginys minint Europos dieną. Manau, tai yra gerai, kai jaunimas plečia savo žinias apie Europą, Europos Sąjungą, eurą, nes mes esame viena šeima ir turim žinot, kam priklausom, kokias teises ir pareigas turim.“ (M. Česnavičiūtė)

      „2014 m. Europos egzaminas įdomus tuo, jog apima ne tik teoriją, „sausą“ teisinę informaciją, tačiau žinias tikrina praktiniais būdais, daugumai Europos piliečių patirtų situacijų žiniomis, todėl klausimai suprantami ir naudingi.“ (I. Merkytė)

Comments are closed.