Naujienos

 

             Istorija

 

             Administracija

 

             Mokytojai

 

      Mokiniams ir tėvams

 

             Savivalda

 

    Mūsų geriausieji

 

  Jie mokėsi mūsų mokykloje

 

  Labdaros ir paramos fondas

 

             Renginiai / parodos

 

 

             Programos

 

             Statistika

 

             E. dienynas

 

 

 

              Kišenaitė

 

              Biblioteka     
               Pasijuokime
 

              Nuorodos

 

              Kontaktai

 

              Apie mus rašo

 

  Kaip mus rasti

 

 

 

 

 

 

 

 Gamtos mokslų dienos 2010

Kovo 2-5 mūsų gimnazijoje vyko tradicinės gamtos mokslų dienos. Šių dalykų mokytojams rūpėjo parodyti gamtos mokslų teorijos ir principų taikymą praktiniame gyvenime bei supažindinti gimnazistus su gamtos mokslų pasiekimais Lietuvoje.

Kovo 2 d. stendinius pranešimus apie biologijos ir chemijos  mokslų pasiekimus Lietuvoje pristatė biologijos mokytoja A. Bižytė ir jaunosios, pedagoginę praktiką atliekančios chemijos mokytojos.

Šios mokytojos šią dieną demonstravo neįprastus chemijos eksperimentus I gimnazijos klasių mokiniams.

 Mokytojos J. Bužinskienės nuomonė:

 Nuo pat ryto I klasių gimnazistai stebėjo įdomiuosius bandymus chemijos stebuklingoje laboratorijoje. Šią dieną mokiniai galėjo pabūti jaunaisiais alchemikais, stebukladariais. Pirmokų rankose  įvairiomis spalvomis pražydo popierinės gėlės. Mokiniai aikčiodami tyrinėjo stebuklingus tirpalus, kurie kaip chameleonai keitė savo spalvas, mokiniai galėjo įsivaizduoti esantys Afrikoje ir stebėti gigantiškus „dramblio straublius“. Sumaniausieji sprendė galvosūkius ir mįsles. Didžiausią įspūdį paliko „ugnikalnio išsiveržimas“.  „Stebuklingosios“  pamokos baigdavosi pirmokų plojimais.

Fizikos mokslu besidomintys gimnazistai kovo 2 klausėsi teorinės fizikos ir astronomijos vyr. mokslo darbuotojo profesoriaus P. Bogdanovičiuas  paskaitos „Fizika aplink mus“.

2c klasės gimnazisto Karolio Mockaus nuomonė:

Labai įdomi paskaita, tik gal šiek tiek daugoka klausytojų. Profesorius aptarė tikrai įdomius dalykus, apie kuriuos šiaip net nesusimąstytume. Paskaita tikrai patiko, tik gaila, kad taip greitai baigėsi.

Kovo 3 vyresniųjų klasių gimnazistai klausėsi buvusio mokyklos mokinio – biochemijos instituto molekulinės mikrobiologijos skyriaus vedėjo, vyr. mokslo darbuotojo dr. R. Meškio paskaitos apie Lietuvos mokslininkų  pasiekimus biotechnologijos mokslų srityje.

4e kl. mokinės  Deimilės Balkutės nuomonė:

Bioinžinerijos paskaita, vykusi per gamtos mokslų savaitę, nepaliko abejingų. Dr. R. Meškys puikiai valdė auditoriją: nesinorėjo praleisti nei vieno žodžio. Faktai, kuriuos pateikė pranešėjas, nustebino bei paskatino labiau domėtis gamta, mat aplink mus dar yra daugybė neatskleistų paslapčių. R. Meškys netgi juokavo, kad ateinančioms kartoms darbo  tikrai užteks. Lengvas daktaro humoras praskaidrino nuotaiką ir sukūrė malonią atmosferą, todėl akademinė valanda prabėgo neįtikėtinai greitai ir net suskambėjus antrajam skambučiui į kitą pamoką nesinorėjo palikti chemijos kabineto. Paskaita suteikė daug teigiamų emocijų bei įdomių žinių. Tikiuosi, jog tokių renginių mūsų gimnazijoje tik daugės, ir dėkoju organizatoriams.

4e kl. mokinės Urtės Builytės nuomonė:

Be daugybės įdomių faktų, kuriuos pateikė dr. R. Meškys, man didžiausią įspūdį paliko jo asmenybė. Dažnai mokslininkus įsivaizduojame kaip nuobodžius žmones, kalbančiais sudėtingais terminais. Tačiau R. Meškys išsklaidė šią nuomonę. Daktaras kalbėjo moksleiviams suprantama kalba bei nešykštėjo juokingų komentarų. Labiausiai mane stebino tai, jog daugelį metų dirbantis šioje srityje žmogus apie darbą kalba su užsidegimu ir entuziazmu. Manau, kad ne vienas dalyvavęs paskaitoje bent porai dienų panoro tapti mokslininku.

VPU fizikos specialybės studentas A. Černiauskas skaitė paskaitą „Artimosios ir tolimosios planetos“ vyresniųjų klasių gimnazistams.

Tradicinėje  linksmojoje gamtos mokslų viktorinoje „Gamtos mokslai aplink mus“  šiais metais dalyvavo jungtinės antrųjų gimnazijos klasių komandos. Rimtoji viktorinos dalis buvo skirta gamtos mokslų pažinimo pagrindui – eksperimentui. Genialiausi 2-ųjų gimnazijos klasių biologai, chemikai ir fizikai, atlikę gamtos mokslų mokytojų parengtas eksperimentines užduotis, pelnė  savo komandoms balus. Linksmąją viktorinos dalį, kurioje gimnazistai demonstravo ne tik gamtos mokslų žinias bet ir  išradingumą, sąmojingumą, organizavo ir vedė jaunieji fizikos mokytojai, atliekantys gimnazijoje  pedagoginę praktiką.

Komandų pasirodymą vertino autoritetinga ir nepriklausoma žiuri:  direktoriaus pavaduotojai R. Sabūnienė ir S. Andraikėnas, technologijų mokytojas V. Augustinavičius, abiturientės D. Balkutė ir U. Builytė.

Žiūrėkite nuotraukas 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

 

    Administratorius

                                                                            © VKG