Menų dienos!

 

Džiaugsmas yra meilės tinklas, kuriuo pagaunamos sielos.

Motina Teresė

 

Kupinos kūrybinio šurmulio, spalvingų atradimų ir ovacijų talentams – tokios buvo menų dienos!

Technologijų, dailės ir muzikos projektas, kurio idėja kartu nupinti pavasario kilimą iš savo sukurtų paukščių, gėlių ir melodijų padovanojo visiems daug džiaugsmo.

 

Kovo 25 d. – KLESTĖJO TEATRAS!

 

Sustabdytos menų dienų akimirkos 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13

 

Festivalis „Žaidžiame teatrą“ 2011

 

 

2011 m. kovo 25 d. gimnazijoje šurmuliavo teatras, vyko festivalis „Žaidžiame teatrą“, tapęs kasmetine gražia tradicija minint tarptautinę Teatro dieną. Kūrybos dvasia užvaldė visą gimnazijos bendruomenę, o aktyviausi buvo antrų ir trečių gimnazijos klasių moksleiviai. Jaudindamiesi lipo į sceną, kad pasakytų sau ir kitiems, kas yra tikrosios gyvenimo vertybės, kaip galima pažinti žmogų, atskleisti ypatingus charakterius įvykių sūkuryje. Pasirinkti autoriai ir jų kūriniai, kuriuos moksleiviai vaidindami savitai interpretavo scenoje, žiūrovams paliko neišdildomų įspūdžių.

Kartu su 2a klase pabuvome lietuvių išeivių pabėgėlių stovykloje, smagiai juokėmės iš šmaikščios ir modernios Pelenės istorijos (2b klasė), visus pralinksmino septyni nykštukai, tokie modernūs, į mus pačius panašūs (2c klasė). Rimtai pamąstėm apie gyvenimą ir mirtį kartu su 2d klase ir jų pasirinktu sudėtingu M. Meterlinko kūriniu „Nekviestoji viešnia“. Koks išdidus buvo Dievas, nepaprastai artistiškas Mefistofelis, sprendžiantys žmogaus išbandymo problemas. Perteikti J. V. Gėtės „Fausto“ esmę pavyko 3a klasės moksleiviams. Žavėjomės ir švelniai šypsojomės iš mokslus kremtančio Just. Marcinkevičiaus poemos „Dvidešimtas pavasaris“ personažo. Šio kūrinio ištrauką šauniai interpretavo 3b klasės moksleiviai. Sužavėjo S. Šaltenio „Riešutų duoną“ vaidinantys personažai, ypač nuolat kartojamas karvės „mūūū...“ 3c klasė sugebėjo atskleisti ironišką požiūrį. Matėme spektaklį, nenusileidžiantį garsių režisierių pastatytiems profesionaliuose teatruose. Tai P. Vaičiūno „Patriotai“. 3d klasės moksleiviai privertė pagalvoti, kas tas tikrasis ir tariamas patriotizmas. Puiki buvo ir aktorių vaidyba. Smagiai keliavome su 3e klase aplink pasaulį per 80 dienų (pagal Ž. Verno romaną). Puikiai derėjo muzika, šokis, vaidyba. Dramatiškai susikaupti privertė 3f klasės moksleiviai, į sceną perkėlę S. T. Kondroto kūrinį „Ir apsiniauks žvelgiantys pro langą“. Chaotiška V. Žilinskaitės „Melagių pilies“ interpretacija kėlė juoko audrą salėje. Kiek įdėta darbo gaminant dekoracijas! 3g klasės moksleiviai daugiau vaidino save, negu tikruosius personažus. Paskutinis spektaklis „Brėmeno muzikantai“, kurtas 3h klasės, privertė kartu dainuoti ir ploti visą salę.

Vis dėlto supratome, kad teatras – tai ne žaidimas, tai labai rimtas požiūris į gyvenimą, literatūrą, kūrybą, žmogų. Tai puiki galimybė ugdyti kūrybiškumą, meilę menui, turtinti dvasią ir lavinti protą. Teatras – pati geriausia gyvenimo pamoka.

Mokyt. J. Montrimienė

 

Spektaklių akimirkos 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21

 

    Administratorius

                                                                            © VKG